Artikelen 1 - 9 van 9 in de rubriek WetenschapWetenschap
Vele mensen hebben last van een allergische reactie. De een reageert sterker op een allergeen dan de ander. Maar hoe werkt een allergische reactie nou precies? Lees hieronder de uitleg van een allergi…
Anatomie, 20-06-2011
Het glucose in ons voedsel is het belangrijkste verbrandingsproduct van onze spieren en weefsels. Maar wat gebeurt er eigenlijk met de glucose die wij opnemen?
Anatomie, 21-06-2011
In nagenoeg al het voedsel wat wij eten zit vet. Dit vet wordt door het lichaam verwerkt, verbruikt en opgenomen. Hoe dat precies werkt kun je hieronder lezen.
Anatomie, 18-06-2011
De fotosynthese die wordt uitgevoerd door planten is van levensbelang voor ons. Het verschaft ons zuurstof, dat wij nodig hebben voor de verbranding. Daarnaast komt er ook glucose vrij. Maar hoe werkt…
Anatomie, 22-06-2011
Hormonen zijn van grote invloed op de stofwisseling in ons lichaam. Een van de belangrijke gehaltes die op pijl wordt gehouden dankzij hormonen, is het glucosegehalte in het bloed. Hierbij zijn de hor…
Anatomie, 26-06-2011
Ongeveer 50% van de leerlingen op het middelbare onderwijs heeft wel eens gespijbeld en hiervan doet meer dan de helft het vaker dan incidenteel. Maar is dit zonder gevolgen? Is spijbelen strafbaar? E…
Recht en wet, 15-08-2014
We hebben allemaal wel eens het gevoel ervaren: we moesten een boer laten. Maar waarom laten we eigenlijk boeren? En waarom laten we voornamelijk boeren als we snel eten of drinken? Waarom boeren mens…
Anatomie, 27-08-2012
We kennen het bijna allemaal wel. Je drinkt op een gezellige avond een paar glaasjes alcoholische dranken en dan opeens moet je enkele keren naar de WC. Waarom moet men vaak plassen als men alcohol nu…
Anatomie, 29-06-2011
Waaruit bestaat een atoom? Wat is een proton, elektron en neutron? Wat is de lading en massa van deze deeltjes? Wat is ionisatie? Wat is ionisatie-energie? Wat is de ionisatie-energie van bijvoorbeeld…
Natuurkunde, 29-06-2011